Какви са възможностите за съставяне на правителство с един от

...
 Какви са възможностите за съставяне на правителство с един от
Коментари Харесай

Президентът към Възраждане: Няма как да се борим срещу беззаконието с ново беззаконие

 

Какви са опциите за сформиране на държавно управление с един от трите проучвателни мандата, попита президентът Румен Радев при започване на срещата си през днешния ден в президентската институция с представители на парламентарната група на „ Възраждане “. През вчерашния и днешния ден президентът организира съвещания с представители на политическите сили в 49-ото Народно заседание в сходство с конституционната процедура. В срещата взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова. 

 

Държавният глава попита дали при крах на първия и втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление от „ Възраждане “ имат подготвеност да предложат формула за реализация на третия мандат. В отговор на оповестено от „ Възраждане “ искане за предварителни парламентарни избори, президентът изиска да разбере също по какъв начин при близка до актуалната настройка в Народното събрание представителите на партията виждат излаз от обстановката.

 

„ България ще стартира да наподобява на естествена демократична страна, когато всички стартираме да почитаме законите “, съобщи Румен Радев, запитан от водача на „ Възраждане “ за какво не е насрочил референдум за опазване на българския лев, макар отхвърли на Народното събрание да вземе решение. Държавният глава напомни, че според Конституцията за издаване на декрет за насрочване на референдум е належащо преди този момент да има съответното позитивно решение на Народното събрание. „ Това че Народното събрание не събра храброст да почете волята на всички хора, които се разписаха за референдум, е сериозен проблем “, съобщи президентът и напомни, че неведнъж е заявявал, че не би трябвало да се погазва гласът на българските жители, подписали се в отбрана на референдума, само че главният закон следва да се съблюдава. „ Няма по какъв начин да се борим против беззаконието с ново безвластие “, съобщи още президентът.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР